McDermott + Bull

vancouver

McDermott + Bull Executive Search

Commercial, Office

McDermott + Bull is a premier Executive Search firm dedicated to empowering leading corporations and private equity groups to find the right person for critical executive roles. With more than 10 office locations in North America and Europe, McDermott + Bull is leading the way in transforming recruitment services worldwide, one relationship at a time.

McDermott + Bull engaged Concrete Cashmere for the expansion of their firm in downtown Vancouver, BC.  Our team provided a full scope of services including design, construction, and furnishing. 

The consideration for the renovation project is how to effectively use the space given the M+B’s business needs and the square footage of the area. With only 2,260 sq. ft. of space, the layout required to integrate private and open workstations along with a full kitchen, boardroom, and flex space.  

Our design team made sure to make the most of the commercial space incorporating floor to ceiling glass doors and modern partition solutions to give the space breathability and abundance of lighting without compromising privacy. What came as a challenge was the uneven floors due to the age of the building.  Our teams worked tirelessly to implement the glass concepts to achieve the client’s vision.   

Seen through the office entrance is a lush green wall feature turning the narrow waiting space into a prominent area. It was particularly important to M+B to provide the working environment with a bit of whimsy and a natural state. 

Adding cost-efficient details with functional workstations provided uniqueness to the office space.  Private offices boast vibrancy from the custom blue wall designs furnished with adjustable desks and ergonomic task chairs from Global Furniture. We introduced custom pieces made by local manufacturer, Union Wood, for the kitchen area.  The handmade high-top kitchen table creates a welcoming vibe for the staff to dine and hangout.  Expandable, accordion-like  Molo design paper stools were also sourced to add to the office’s playful vibe – surely a conversation starter at client events.  

Last year, I helped “project manage” our Irvine, CA office renovation, which was difficult and stressful for never having done anything like that before. I learned a ton but was so relieved to find Concrete Cashmere for the Vancouver office project.

From the very beginning, the communication was on point and we were impressed with how fast we would receive responses, especially compared to the constant follow up I had to do with all the vendors for the Irvine office renovation. This communication style continued throughout the project and was, in my opinion, key to the success of the project. Everything ran smoothly. They hustled and gave us options and consultative direction.

The whole process was easy compared to the Irvine office renovation and I don’t think anything could have gone better. Everything looks great and we are so pleased with the way it turned out!

Thank you for making this seamless and fun!

Samantha Lee

Controller, McDermott + Bull (Irvine, CA)

Working with CC was an absolute pleasure. From when we first met you while interviewing design firms until the very end of our project.  You took a process that can be very painful and made it very enjoyable.  There were three areas in particular where CC was spectacular:

1. Design – the CC design of our office space was head and shoulders above anything we had seen.  The layout, use of space, and suggestions you made were fantastic.

2. Responsiveness – from Day One the CC team was fast on any and all turnarounds.  You told us what you were going to do and when, and then delivered.

3. Customer Service – I can’t really say enough about this.  A renovation/build-out is something that we know very little about and don’t do it very often.  You held our hand when required, and pushed along when needed.

Paul Gibbons

Managing Partner, McDermott + Bull (Vancouver, CA)

Project Duration
10 weeks

Category
Office

Client
McDermott + Bull

Status
Completed

Location
1130-1095 W Pender St, Vancouver, BC V6E 2M6

Size
2,259 sq. ft.

 

Services
Design, Construction, Furnishing

Project Lead
Lenny Wang

Designer
Nicole Coston

Furniture
Tracy Chen

 

Related Projects

Miniso

Retail

4D Skin Clinic

Medical, Office